k-als-deskundo

COACHING – TRAINING STUDIE / MEDIA – WORKSHOPS

 Interesse? Mail me op info@karelwinkelaar.nl

 

COACHING

Regelmatig coach ik individuele communicatiebeoefenaren, -managers en complete communicatieafdelingen om hun persoonlijke prestatie en hun positie binnen de organisatie te verbeteren en te versterken. Daarbij gaat het primair om de vragen:

  • hoe lever ik/mijn afdeling een substantiële, herkenbare bijdrage aan de doelen van de organisatie?
  • wat is er nodig om mij persoonlijk en/of de afdeling zo efficiënt en effectief  te laten functioneren?
  • hoe waardeert de organisatie/de opdrachtgever die bijdragen? (lees het artikel ‘Jureerbaar’ in rubriek ‘PUBLICATIES’)

Ik doe mijn coaching niet als ‘beroepscoach’ maar vanuit mijn tientallen jaren ervaring aan zowel opdrachtgevers- als adviseurskant van de communicatiepraktijk. Vaak fungeert mijn boek ‘De Communicatieadviseur – naar een strategische positie in de organisatie’  als leidraad voor de coaching. (Kijk ook onder de rubriek ‘ADVISERING’)

 

SCRIPTIEBEGELEIDING – EXAMENTRAINING

Studenten aan het einde van hun communicatieopleiding begeleid ik bij het voltooien van hun scriptie en voorbereiding op het schriftelijk en/of mondeling examens. Meestal individueel of in groepjes van maximaal drie studenten.

 

MEDIATRAINING

Bestuurders en communicatiecollega’s bereid ik voor op contacten met de media. Door mijn verleden aan beide kanten van het journalistendomein (dagbladen én PR-werk) weet ik hoe media te werk gaan. In een training – bij voorkeur met video – doen we rollenspellen met werkelijke issues die de deelnemers inbrengen. We kijken dan ook naar hoe een journalist aan een goed verhaal te helpen. In plaats van altijd maar uit te gaan van het vermeende negatieve van de pers. Kijk ook onder de rubriek ‘ADVISERING’

 

TRAINING/WORKSHOP ‘DE COMMUNICATIEADVISEUR’

Inmiddels hebben heel wat lezers deelgenomen aan workshops over het boekDe Communicatieadviseur’ op een strategische positie in de organisatie’.

Er zijn drie opties:

  1. persoonlijke training – individueel
  2. in company training – individueel of communicatieteam
  3. vrije inschrijving – dagtraining in kleine groep

 

WORKSHOP: ‘Hoe coach ik mijzelf tot strategisch communicatieadviseur?

Co-auteur Wilma Kossen en ik geven workshops rond het werkboek. Jezelf coachen tot een strategische positie en verbeterde waarde is uitdagend en pittig. Dus is het zaak dat jouw plan van aanpak optimaal realistisch en kansrijk is. Het programma is samengesteld, mede op basis van de reacties op het werkboek. Aanmelden en informatie: info@karelwinkelaar.nl

 

SRM

Bij opleidingsinstituut SRM ben ik actief als docent, trainer, examinator en mentor. Lessen geef ik op de drie niveaus BNP2 (A-communicatiemedewerker), BNP3 (B-junior communicatieadviseur) en BNP4 (C-senior communicatieadviseur) bij de start van de opleidingen, de examentrainingen en in de BNP4-vakken ‘communicatiestrategie’, ‘reputatiemanagement’ en ‘corporate communicatie’.